fbpx

Sllobodan Milloshevic

Fillimi i fundit të Jugosllavisë dhe dalja e Ibrahim Rugovës në skenën politike të Kosovës

Cilat janë ngjarjet që kanë shënuar shqiptarët dhe botën në vitin 1988? Situata nuk ishte e mirë në Kosovë. Sllobodan Millosheviqi nisi të marrë pushtet absolut në Serbi dhe haptas t’i shfaqë planet antishqiptare të hartuara nga Akademia Serbe e Shkencave – për shndërrimin e federatës jugosllave në një krijesë të dominuar nga serbët. Synimet

Lexo më shumë

Kryetarja e Kroacisë ka disa fjalë për Serbinë

Kryetarja e Kroacisë, Kolinda Grabar-Kitaroviq, ka deklaruar në Zagreb se Kroacia nuk ka qenë agresore, porse atë dhe Bosnjë e Hercegovinën e kanë sulmuar Serbia e Milosheviqit e dhe e ashtuquajtura APJ, transmeton Koha. “Si kryetare e Kroacisë qartë dhe pa dykuptimësi porosis se dje në Hagë nuk është shpallur aktgjykimi kundër Kroacisë dhe popullit

Lexo më shumë

Publikohet një dokument sekret në Serbi që flet për sëmundjet e Millosheviqit

Ish-presidenti i Jugosllavisë dhe Serbisë, Slobodan Milosheviq vuante nga skizofrenia dhe diabeti, njoftoi ish-kryeministri serb dhe Ministri i Brendshëm Zoran Zivkoviq. Një dokument sekret i vitit 1990, i nënshkruar nga atëherë sekretari i Punëve të Brendshme, Radmilo Bodganovic, dëshmon këto sëmundje të Millosheviq. Ai po përgjigjej në një kërkesë të Borisav Joviq. Nga dokumentacioni mjekësor

Lexo më shumë